There was an error in this gadget

May 31, 2009

Mana Lebih Best...

huh.. sekarang ni makin banyak web yang mengunakan perkhidmatan mencari sahabat online.. apa yang saya maksudkan adalah seperti FS, FB, Tagged, myspace...
Banyak2 ini, apakah fungsi web ini ya.. apakah benefits yang kita dapat.. ya saya akui pada awal penggunaan web ini saya merasakan banyak benefits yang saya dapat.. terutama pada masa mula-mula saya gunakan laman web mencari teman ini... yalah teman lama dijumpai dan teman baru dicari dan teman yang sudah dikenali dapat dirapatkan.. tetapi kini saya merasakan apalah guna lagi web ini. Saya merasakan tidak mendatangkan apa-apa manfaat lagi.. sahabat kekal dengan bilangan begitu sahaja saya rasa.. yalah tujuan jumpa kawan lama... tapi berapa ramai yang tetap berhubung dan terus berjumpa atau chat di kedai kopi ataupun telefon... mungkin ramai yang tidak sedar.. web seperti ini hanyalah perkara biasa sahaja yang boleh dikatakan tidak dapat memberi apa apa perubahan kepada ataupun dalam hidup kita.. ini kerana melalui web in adakah kita berpeluang berjumpa dengan kawan kita contohnya keluar bersama-sama, berjogging, melepak di kedai kopi, tengok wayang atau sebagainya... saya masih mengingati apa yang terjadi pada hidup saya.. pertama sekali saya tertarik dengan laman web Friendster yang dicadangkan oleh kawan saya dan saya pun mencipta satu akaun fs untuk membolehkan saya berhubung dan berchatting dengan kawan saya.. tapi berapa lama saja.. lepas itu saya tidak melihat apa-apa perbezaan kerana kawan kita di akaun kita tu pada satu tahap tidak akan bertambah kalau adapun dengan amaunt yang sedikit... jadi apakah yang lebih baik... sama ada kekalkan hubungan di luar ataupun hubungan di alam maya.. saya pun tak tau yang mana bagus lagi..

Ohhhh.... Haaa!!!!! Selamat Hari Gawai..

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Gawai dayak kepada semua sahabat ku yang berada di Seluruh Malaysia yang menyambut Hri gawai dan tidak lupa juga kepada Saudara-mara yang menyambut hari Gawai...
Selamat hari Gawai Dayak, Gayu Guru Gerai Nyamai, lantang senang, nguan menua....
So inilah pesanan saya kepada semua yang menymbut Gawai dan juga bala pengabang (biasa bala pengabang la) Ngirup bendar-bendar tau.. nadai urang ka nagang.. tapi anang sampai mabuk... susah ila au.... jadi yang berada di Sibu bolehlah menjemput saya datang ke umah ok.....

Last but not least...
semoga gawai tahun ini memberi rezeki yang murah dan disambut dengan penuh kemeriahan bersama sanak-saudara dan juga sahabat-handai di samping keluarga yang tercinta...

May 26, 2009

Pindah Umah...

Kepada kawan-kawan ku sekalian.. aku telah berpindah ke rumah baru kami iaitu di
3F, Lorong Bumi Indah 6, Jalan Oya...
dan berkuatkuasa bulan Jun 2009 aku tak lagi tinggal di rumah di jalan tong sang
Sekian sahaja...

May 12, 2009

Unplanned Trip To Bandung, Sibu...

Suatu hari pada 12 May 2009... aku mengajak kakakku keluar menikmati pemandangan malam di Sibu... jadi kami keluarlah sambil berjanji bahawa kami tidak akan keluar dari kereta dan hanya round-round dalam kereta saja..
Kami bergerak di sepanjang terminal wharf express, Sibu Town Square, bahagian kampung2.. dan seterusnya kami melalui stall burger lalulah kami mengorder burger di situ untuk supper.... sambil menunggu burger untuk siap, kami berdua lalulah berjalan jalan sampe ke pasar bandung...
but.. suddenly aku pun terpikir lah maok minum air bandung sambil madah air bandung kat Kedah sik lalu maok diminum tapi kat sitokk... ish.. nang maok minum air bandung jak.. alulah keluar idea jaik kakak aku madah cadangannnya tuk minum kat rah bandung sia (to the people of Sibu they knew it) dah janji kat rumah tek madah sik maok kuar keta... tapi mek duak telah memungkiri janji alulah kuar keta dan minum rah bandung sia...
nyaman gilak.. tapi sikda gambar makanan kat sia lah.. nama dah unplanned trip ni ndak...tuk menu di order kamek duak..
air bandung - aku
air somboi limau - kakak ku
sotong goreng
salad sotong
koyong
sate...
ya ajak di order kamek duak tuk mengisi perut.. alulah kamek duak makan kat sia.. nyaman nang nyaman tapi aik bandung nya fuh!!!! nang lazat.. rugi sik try.....
yalah org nangga kamek duak kedak apa jak. sebab duak duak sik make pakaian yang bersesuian untuk berada di tempat awam.. hahahaha.. dah lah pakaian di pake baju tido... rambut sik kemas lalu.. hish..
nang lain kali mun maok kuar mesti ngemas dirik dolok supaya pisang ndak berbuah 2 kali..
yalah cerita bagi ngibur ati kitak org.....
perjalanan ke bandung tanpa dirancang...

May 11, 2009

Pengalaman ku balik hari tu PART III...

inilah part terakhir time aku balik hari tu.. aku pun masuk ke balai berlepas.. tau la aku dah letih semalaman aku tak tidor.. so time aku nak masuk ke balai berlepas si kakak polis tu pun tegur aku kakak polis tu kata "kenapa letih sangat, pagi pagi patut ceria...".. aku mampu tersenyum saja.. jadi aku pun mencari gate A7 bagi pelepasan penerbangan aku ke Sibu jam 8.50am... so lepas ku jumpa gate tu aku pun masuk dan duduk menunggu di gate tersebut..
tiba-tiba...
"Selamat pagi dan salam sejahtera, Kami memohon maaf kepada semua penumpang MH 2717 ke Sibu kerana kami masih belum mendapat status penerbangan anda lagi atass masalah teknikal. Kami akan memaklumkan penerbangan anda dalam masa 15 min lagi.. Sekian"
15 min laters la...
tapi dalam tempoh tu aku tertido.. letih sangat dan tiba-tiba sekali lagi...
'Selamat pagi dan salam sejahtera. Penumpang-penumpang yang dihargai, kami memohon maaf kerana terlewat memaklumkan status penerbangan anda. Untuk pengetahuan saudara dan saudari, penerbangan MH 2712 Ke Sibu jam 8.50 pagi telah ditukakan masa ke jam 10.50 pagi dan masuk melalui pintu A11. Kami memohon maaf atas kelewatan penerbangan anda. Sila ke kaunter pertukaran untuk penebusan baucer sarapan pagi anda. Sekian.."
dengan frustnya aku berjalan ke kaunter pertukaran kerana flight aku delay.. lalu tak ku peduli siapa di sekeliling ku terus mengambil makanan dan makan.. habis makan jer dan pukul 10.15pagi jadi saya pun terus pergi masauk ke gate A11 untuk pelepassn ke Sibu.. dan akhirnya dalam pukul 10.30pagi kami pun naik flight untuk pelepasan.. Gembiranya.. duduk la aku di dalam flight dengan rasa yang tak sabarnya... pastui bla..bla..bla (takda yang penting sangat selain prosedur biasa dalam flight MAS...)
sebaik sahaja mendarat di Sibu.. hatiku gumbira yang amat sangat... jadi aku pun keluar dengan langkah panjang sebaik kami dikeluarkan dari pesawat kerana aku tak nak Q panjang kat imigresen.. pastu di airport, aku di check oleh kakak nurse untuk memastikan aku bebas dari virus influenza A... Ha.. memang aku dah bebas lalu ku amik luggage ku dan terus keluar dengan selamat dan sampai di luar bertemu dengan aunti aku, mumuyku dan kakakku...

Sekian sahaja perjalananku balik ke Sibu....

-TAMAT-

Murid-murid tadika St Mary, Sibu (1991-1992)


inilah gambar kami di tadika St Mary, Sibu.. so sesiapa yang jenal budak-budak ni atau andalah budak di dalam gambar tu tolong gtaw ye.. mana tau kita nak wat reunion.. hahahaha... happy my friends..
tekalah yang mana satu aku...

Friendship Forever...

May 10, 2009

Selamat Hari Ibu..


Hari ini merupakan hari ibu.. dah dedikasi ku khas untuk semua ibu-ibu yang berada di dunia ini.. tak kira apapun gelaran..
ibu...
mama...
mummy...
umie...
Semuanya tetap ibu yang menyokong kita membantu kita mendidik kita...
terlalu besar pengorbanan ibu.. jadi mohon maaf jika ada kesilapan..semoga ibu-ibu dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur...


SELAMAT HARI IBU....
MAY GOD BLESS YOU ALL...

Pengalaman ku balik hari tu PART II

wei.. aku lupa nak tulis kat blog ini... bukan apa.. charger aku terus condemn.. tak tau apa sebab.. hhuhuhu.. Geram tul... tapi tak apa... aku pakai patlop kakak aku dulu. hehehe.. tapi geram jugak charge rosak.. nak p keedai amik warranty.. kedai tu kat kedah.. padahal aku dah kat bumi ku yang terchenta.....
so... settiba nya aku di Kl selepas belepas dari Kedah noe.. hushhh. betapa gumbiranya atiku ni... jadi aku p cari makan kat KLIA.... cari punya cari jumpa kat McD.... tapi rosak depa kata..... Machine tak leh bnak wat burger.. so yang ada bubur dan air jer.. aku pun p la order bubur dan ayak berharga RM10++ rasanya tak ingat dah..
pastu aku jalan2 la round round kat KLIA.. dah letih lalula aku nak online dan cari la cafe... perut wat hal lak aku pun makan lagi kat cafe.. minta naasi depa kata habis.. apa yang ada hanyalah bihun.. jadi order bihun dan nescafe... berharga RM13++ rasanya.. pastu lepak kat kefe nak online... tak dapat online lak.. jadi aku pun wat peperwork projek aku iaitu Dinner adhoc kat UUM dan Projek Baksis.. siap dua paper wrok menunggu di situ sehingga jam 7 lebey kut.. pastu gumbira dan lalula aku masuk Check in kat departure hall kul 8am kut... ha tu yang aku wat...

AKAN BERSAMBUNG

May 7, 2009

Pengalaman ku balik hari tu...

Aku dengan tak sabarnya nak balik pada 6hb Mei.. hehehehe
bayangkan exam aku yang bermula kira-kira pukul 4.30 petang dan berakhir jam 6.30pm..
haaa.. tu dia... habis jer exam aku terus terkinja-kinja nak balik.. yela mana taknya hari tu, habis exam (aku kuar awal..kira-kira pukul 5.45pm) dah la tiket balik aku time malam tu juga.. lihatla details di bawah.... tiket aku... so habis exam packing barang yang tak siap packing... so sisa-sisa yang tak terpacking aku pack habis.. ha siap tu aku mandi pastu tunggu la si pakcik yang nak tolong anta aku ke epot...
Time dia anta aku ke epot.. tak la aku perasan satu family dia anta aku ke epot...kikikikiki...sampai di epot lalulah akucheckin barang aku. 2 kotak 1 beg... heheheh..
tapi jumpa lak si cik Azli.. memenag tak neak tegur.. tapi dalam flight dia dok belakang aku,jadi aku terpaksa la tegur dia.. aku melepak sepanjang ari tu di epot Sultan Abdul Halim kedah menunggu penerbangan ku ke kl....
Lepas tu terbangla aku ke kl...
hati tak sabar sabar dah...
hmmmm!!!!!!!
AKAN BERSAMBUNG......

May 1, 2009

Kepulangan ku ke SIBU, Sarawak...

Tahniah Adler kerana anda telah menempuh pelbagai dugaan dan cabaran semasa meneruskan pengajian anda untuk semester II sesi 2008/2009 di Universiti Utara Malaysia...
untuk itu terimalah hadiah daripada saya...
percutian penuh 2 bulan bermula daripada
7hb Mei 2009
hingga
7hb Julai 2009
dan kepada seluruh kawan-kawanku...
saya akan memulakan percutian saya pada tempoh tersebut.. Segala temujanji yang ingin dibuat adalah selepas 7hb Mei 2009..
berikut merupakan details tiket kepulangan saya...
AOR-KUL pada 6hb Mei 2009 jam 21:25-22:25 dengan flight no MH1253
dan
KUL-SBW pada 7hb Mei 2009 jam 08:50-10:45 dengan flight no MH2712
sekian sahajalah daripada saya...
ADLEr Ad