There was an error in this gadget

May 12, 2009

Unplanned Trip To Bandung, Sibu...

Suatu hari pada 12 May 2009... aku mengajak kakakku keluar menikmati pemandangan malam di Sibu... jadi kami keluarlah sambil berjanji bahawa kami tidak akan keluar dari kereta dan hanya round-round dalam kereta saja..
Kami bergerak di sepanjang terminal wharf express, Sibu Town Square, bahagian kampung2.. dan seterusnya kami melalui stall burger lalulah kami mengorder burger di situ untuk supper.... sambil menunggu burger untuk siap, kami berdua lalulah berjalan jalan sampe ke pasar bandung...
but.. suddenly aku pun terpikir lah maok minum air bandung sambil madah air bandung kat Kedah sik lalu maok diminum tapi kat sitokk... ish.. nang maok minum air bandung jak.. alulah keluar idea jaik kakak aku madah cadangannnya tuk minum kat rah bandung sia (to the people of Sibu they knew it) dah janji kat rumah tek madah sik maok kuar keta... tapi mek duak telah memungkiri janji alulah kuar keta dan minum rah bandung sia...
nyaman gilak.. tapi sikda gambar makanan kat sia lah.. nama dah unplanned trip ni ndak...tuk menu di order kamek duak..
air bandung - aku
air somboi limau - kakak ku
sotong goreng
salad sotong
koyong
sate...
ya ajak di order kamek duak tuk mengisi perut.. alulah kamek duak makan kat sia.. nyaman nang nyaman tapi aik bandung nya fuh!!!! nang lazat.. rugi sik try.....
yalah org nangga kamek duak kedak apa jak. sebab duak duak sik make pakaian yang bersesuian untuk berada di tempat awam.. hahahaha.. dah lah pakaian di pake baju tido... rambut sik kemas lalu.. hish..
nang lain kali mun maok kuar mesti ngemas dirik dolok supaya pisang ndak berbuah 2 kali..
yalah cerita bagi ngibur ati kitak org.....
perjalanan ke bandung tanpa dirancang...

No comments: